Rosor i källaren

Just nu är det ganska dött i trädgården. Jag hoppas det samma inte ska kunna sägas om min källare. I höstas beställde jag barrotade rosor från Serbien. Av olika orsaker kom inte rosorna till Finland förrän i december, trots överenskommelse att jag skulle ha dem hos mig senast 15.11. När rosorna anlände var tjälen ren så djup att jag insåg det omöjliga i att ens försöka gräva ner dem i nåns potatisland för vintern. Så nu finns ett 30-tal barrotade rosor i en låda i kallkällaren. Jag har (...)

Tidningar och tv om rosenträdgården i Vasa och mina vintertäckningsmetoder

Rätt många tidningar har publicerat artiklar om rosenträdgården i Vasa. Här några plock.

Kyrkpressen gjorde en intervju för sitt julnummer 2016. Artikeln publicerades samtidigt i den finska kyrkliga tidningen Kotimaa.

I den svenska trädgårdstidningen Natur och Trädgård 1/2017 publicerades min text med bilder under rubriken "Rosor så in i Norden" (...)

Nordiska Trädgårdsmässan i Stockholm

I april år 2017 presenterade jag min trädgård och mina rostäckningsmetoder på Nordiska Trädgårdsmässan i Stockholm. En timme före jag skulle börja körde en lastbil längs Drottninggatan i Stockholm. Förarens avsikt var att köra över så många som möjligt. Färden slutade vid NK. Lyckligt ovetande om vad som hänt sökte jag mig till presentationsutrymmet och möttes av en ström av människor som lämnade mässan. "Vänd om! Vänd om!" tänkte jag. Nåja, några tiotal, som tydligen hade kommit speciellt (...)

Om konsten att odla rosor där de inte ska gå att odla

För ca 30 år sen började jag odla rosor i Vasa. Delvis gick det bra, men ett antal rosor dog redan första vintern i trädgården. Av dem som överlevde var det rätt många som inte mådde bra. Flera av dem dog följande vinter. Många av dem som överlevde blommade sämre för varje sommar. (...)