Öppen trädgård 9.7.2023

Deltar i år i evenemanget öppna trädgårdar 9.7.2023. För närmare information se Öppna trädgårdars hemsida. Välkommen! (...)

Nya rosor 2022

Roslistan och galleriet har utökats med ett antal rosor, bl.a. BATHSHEBA, PERSIAN EYES, SCENTED AIR, SEE YOU IN PINK and TOTTERING-BY-GENTLY. En del tidigare rosbilder har bytts ut mot bilder tagna nu i sommar. Nedan SOURIRE D'ORCHIDÉE (...)

Att köpa rosor - varifrån och hur

Många har frågat om jag säljer rosor. Det gör jag, men endast åt dem som besöker min trädgård eller vid enstaka trädgårdsevenemang i Vasa-trakten (bl.a. på Strömsö). (...)

Rosboken nästan gratis

Priset på "Rosor i kallt klimat" har sänkts till 9,90€ (tidigare 29€). Vill du försäkra dig om ett eget exemplar av boken eller vill ge den till nån är det bra att passa på nu. Mera info om boken och länkar för beställning finns i huvudmenyns: Boken "Rosor i kallt klimat".

Nya bilder från sommaren 2020 i bildgalleriet

Nu har jag infogat ett antal av de bästa bilderna från senaste sommar i rosgalleriet. En del ersätter tidigare bilder och andra är bilder på rosor som inte tidigare funnits med. Bland de senare finns bilder på ett par hitterosor i galleriet Lindqvist-rosor. Det är fråga om rosor som verkar lovande både vad gäller växtsätt, blomning, härdighet och sjukdomsresistens. Jag hittade dem 2017 i en rosbänk och i år producerade de sina första blommor. (...)

Tillökning i GALLERIET

Albumen i GALLERIET har uppdaterats och blivit fler. Det nya albumet ALLA ROSOR gör det möjligt att enkelt få fram alla rosor i trädgården enligt önskade egenskaper. Är du intresserad av vita rosor eller marktäckare eller av de yngsta eller äldsta rosorna är det bara att först trycka på FÄRG eller VÄXTSÄTT eller I ODLING. (...)

Ekologisk gödsling

Många besökare brukar fråga vad jag använder för gödsel, då allt verkar att växa så bra. De kan se en ros och säga: "Den där har jag också, men min är inte alls så där stor och välmående." Nånting ligger det nog i det. T.ex. stockrosorna växer fortfarande och närmar sig 4 meter. (...)

Sommaren som gått, nya IL rosor, sommarsticklingar

Det var den sommaren. Kanske inte riktigt ännu, men nog finns det höstaningar i luften. Skördetiden är inne. Jag har plockat blåbär, hallon, hjortron, åkerbär och svamp i skogen. Växthuset ger bland annat gurkor, tomater och paprika. Vitlöken och all annan lök är skördad och satt på tork. Men majsen har bara just börjat blomma och jordärtskockorna sväller ju till först i september-oktober. (...)

Goda och dåliga nyheter

Alla rosor i trädgården klarade vintern med livet i behåll. Nåja, för en ros är läget ännu lite osäkert. Värre var det för två år sen då kölden för första gången på över tjugo år överraskade mig på hösten så att jag inte hann vinterbegrava de frostkänsliga rosorna. På våren kunde jag konstatera att över 200 rosor hade strukit med. Den vintern visade med önskvärd tydlighet att det lönar sig att vinterbegrava sina frostkänsliga rosor.  (...)

Namnstenar för rosorna

  (...)