Nya bilder i rosgalleriet

Nu finns bilder från sommaren 2023 med i rosgalleriet. En del gamla bilder är utbytta och nästan tjugo nya rosor har kommit till. De nya har i roslistan markerats med: (ny 2023).

                                                             THE COUNTRY PARSON (...)

Att köpa rosor - varifrån och hur

Många har frågat om jag säljer rosor. Det gör jag, men endast åt dem som besöker min trädgård eller vid enstaka trädgårdsevenemang i Vasa-trakten (bl.a. på Strömsö). (...)

Rosboken nästan gratis

Priset på "Rosor i kallt klimat" har sänkts till 9,90€ (tidigare 29€). Vill du försäkra dig om ett eget exemplar av boken eller vill ge den till nån är det bra att passa på nu. Mera info om boken och länkar för beställning finns i huvudmenyns: Boken "Rosor i kallt klimat".

Tillökning i GALLERIET

Albumen i GALLERIET har uppdaterats och blivit fler. Det nya albumet ALLA ROSOR gör det möjligt att enkelt få fram alla rosor i trädgården enligt önskade egenskaper. Är du intresserad av vita rosor eller marktäckare eller av de yngsta eller äldsta rosorna är det bara att först trycka på FÄRG eller VÄXTSÄTT eller I ODLING. (...)

Ekologisk gödsling

Många besökare brukar fråga vad jag använder för gödsel, då allt verkar att växa så bra. De kan se en ros och säga: "Den där har jag också, men min är inte alls så där stor och välmående." Nånting ligger det nog i det. T.ex. stockrosorna växer fortfarande och närmar sig 4 meter. (...)

Sommaren som gått, nya IL rosor, sommarsticklingar

Det var den sommaren. Kanske inte riktigt ännu, men nog finns det höstaningar i luften. Skördetiden är inne. Jag har plockat blåbär, hallon, hjortron, åkerbär och svamp i skogen. Växthuset ger bland annat gurkor, tomater och paprika. Vitlöken och all annan lök är skördad och satt på tork. Men majsen har bara just börjat blomma och jordärtskockorna sväller ju till först i september-oktober. (...)

Goda och dåliga nyheter

Alla rosor i trädgården klarade vintern med livet i behåll. Nåja, för en ros är läget ännu lite osäkert. Värre var det för två år sen då kölden för första gången på över tjugo år överraskade mig på hösten så att jag inte hann vinterbegrava de frostkänsliga rosorna. På våren kunde jag konstatera att över 200 rosor hade strukit med. Den vintern visade med önskvärd tydlighet att det lönar sig att vinterbegrava sina frostkänsliga rosor.  (...)

Namnstenar för rosorna

  (...)

Vårsäsongen 2019 inledd

Den 12 april har isen smält så pass i Vasa att jag lyckas ta mig ut till rosenträdgården med båt. Ett tiotal olika blommor hälsar välkommen, bland andra julrosor, snödroppar, klosterliljor, vintergäck, scillor och till min förvåning prydnadsjordgubben 'Pink Panda'. När jag planterade klosterliljorna var jag rädd för att de inte skulle klara sig i Vasa. Numera sprider sig över ett allt större område för varje år som går. (...)

Vintertäckningsmetoder i Strömsö från 23.3.2019

Ett par programinslag om mina vintertäckningsmetoder sänds i tv-programmet Strömsö, det första 23.3 och det andra 6.4.2019. Titta på båda inslagen här

En ännu fullständigare bild av det hela får man förstås i boken Rosor i kallt klimat (...)